Ghiocelul


Ghiocel

Îmi place să merg împreună cu părinţii mei la pădure, la începutul primăverii, tocmai când soarele încălzeşte şi primavara se face simtita. Apoi, teren în pădure pare a fi protejate voal alb, dantela - ghiocei sunt în floare, harbingers prima de primăvară. Micile lor capete de licitaţie ca clopote. Se pare sunet fără sunet de un om pe care doresc să trezesc un caracter de dormit.
Aceasta planta nu este frică de iarna, chiar şi zece grade sub zero, nu rupe întâiul născut un pic de primăvară. O floare poate zaledenet chiar şi la rădăcini, şi apoi acesta devine foarte fragil - frică să se atingă. Dar soarele repede se topeşte crusta de gheaţă, şi aici ghiocel, ca şi cum nimic nu sa întâmplat, vântul shake cap.
N-am mai şanţ ghiocei în pădure, deoarece casa ei ofilesc rapid, şi voi fi trist pentru a vedea capetele lor bleg. Multe specii de ghiocei acum incluse în Cartea Roşie ca pe cale de dispariţie, şi Îmi pare foarte rău că există persoane care nu numai că vor să grija pentru conservarea resurselor noastre naturale, dar, de asemenea, în mod activ a le distruge.