Iarna


Iarna

Este ajunul Craciunului. In casa miroase a cozonaci si alte bunatati pregatite pentru Marea Sarbatoare ce se aproprie.
Stau si privesc pe fereastra, vremea mohorata de afara si-mi spun in gand: ”Inca un an fara zapada!”, si, privind dintr-o data, ce vad? Un fulg! Inca unul! Si alti cativa, interpretand un dans pe care numai ei il stiu.
Mii de stelute de gheata coboara din vazduh si se asterne pe pamantul inghetat ca o plapuma alba si stralucitoare, iar casele de pe ulita au capatat caciulite albe.
In linistea serii, din departare incep sa razbata sunete cristaline de glasuri de copii: “Ce sa fie oare?”
Sunt colindatorii care au venit sa vesteasca “Nasterea Domnului” dupa traditia locului.
Ascult cu placere frumoasele colinde langa bradul frumos impodobit ce arunca in jurul lui raze de lumina si ma gandesc la Mos Craciun: Oare va veni si anul acesta? poate!”
Ninsoarea nu conteneste sa cada si luminitele ce imprastie raze in jur, completeaza un tablou ce pare decupat dintr-o poveste.
Dar ce se aude in linistea noptii este realitate sau visesz? De afara rasuna clinchet de clopotei. Ma prefac ca adorm ca nu cumva sa se sparga vraja si sa dispara acea muzica minunata.
Mos Craciun se aproprie cu sania sa incarcata cu daruri. Oare se opreste si la noi?Nu stiu... am adormit .
Deschid ochii, lumina placuta a diminetii invaluie camera, privesc pe fereastra, inca ninge foarte frumos.
Ma intreb ce s-a intamplat :
“Am visat sau a fost adevarat“? Ma dau jos din pat si cu pasi tremurand ma aproprii de bradutul impodobit. Si ce vad? Cadouri frumos colorate stau cuminti sub brad asteptand copiii sa le deschida. Ma apropii si-mi spun “a venit mosul!”
A sosit Craciunul cu bucuriile pe care le aduce in fiecare an, iar noi in jurul mesei bogate, suntem fericiti.