Vacanta mare


La inceputul vacantei m-am relaxat total, fara carti si caiete, fara ore de culcare si de trezit dimineata, fara program.
Apoi mi-am pregatit petrecerea de ziua mea: invitatii si invitati, tort, muzica, etc.
A urmat intalniri cu prieteni, plimbari prin parc si navigati pe net, biciclete, messenger, iesiri la iarba verde, cofetarii, vizite la bunici.
Printre randuri – rezolvat cateva probleme la mate si – citit vreo doua, trei carti.
E bine sa fii si harnic!!! Ce bine m-am distrat culegand rosii mari si coapte pe care le-am macinat si am facut bulion. Ce frumos aratau sticlele asezate pe rafturile din camara bunicii!!! (40l- mult nu ?!?)
Insa cea mai frumoasa perioada a vacantei au fost cele doua saptamani petrecute pe malul Marii Adriatice, in Italia.
Drumul obositor si lung: am traversat doua tari, Ungaria si Austria; an trecut peste Dunare prin mijlocul Budapestei; in apropierea Vienei am vazut morile de vant care capteaza energia eoliana; am vazut peisajul muntos si parca desenat din Austria.
In Italia, la destinatie a fost minunat: lume civilizata, strazi curate, verdeata, plaja cu nisip fin, marea albastra-verzuie, soare, orasul vesel si luminat seara, pizza si spaghetti, galeriile cu inghetata delicioasa, restaurante cu muzica live si clowni, artisti ai strazi( mi-am facut chiar si un portret), parcul zoo din apropierea statiunii si multe alte lucruri deosebite.
Am vizitat orasul cu strazile de apa, frumoasa Venetie: ne-am dus cu vaporetul, am colindat magazinele de lux, am ascultat orchestrele cantand muzica clasica si am hranit porumbeii in Piata San Marco….
Eh!!! Imi era dor de tara si vroiam sa inceapa scoala, dar acum as vrea sa fiu acolo, pe plaja si sa inot in mare.