Calatoria unui fulg de nea


Calatoria unui fulg de nea

Traia odata, in inaltul cerului, pe un nor cenusiu, o familie fericita: familia fulgilor de nea. Traiau in pace si armonie, batranii erau respectati, nu existau certuri, copiii isi ascultau parintii si le respectau sfatul de a nu se apropia de marginea norului deoarece acolo era tinutul Crivatului nemilos, un vrajitor rau care avea putere asupre vantului si ghetii. Tinutul sau era inghetat, fara culoare, fara fericire si fara iubire.
Cel mai mic si cel mai neastamparat fulg din familie vrand sa descopere ce se ascunde in tinutul inghetat al Crivatului traverseaza campii pline de flori urca pe munti si trece prin codrii intunecati si ajunge la marginea norului, aici vrajitorul cel rau il ia pe sus, il spulbera si il arunca spre pamant.
Dupa o cadere indelungata, fulgul ratacit ajunge pe pervazul ferestrei unei case, se uita inauntru si vede o fiinta dragalasa cu zambetul pe buze, cu parul balai si galben ca aurul... era o fetita. Fulgul bate in geam, fetita se apropie si il pofteste inauntru; acesta ii povesteste ce s-a intamplat si o roaga sa il ajute. Fetita ii promite ca il va ajuta, se da inapoi cativa pasi, isi invarte mainile in jurul ei si imediat este acoperita de mii de stelute multicolore si apoi o lumina alba il orbeste pe fulg; cand se termina acesta zareste frumoasa zana imbracata in alb.
Magica fiinta isi cheama sania trasa de reni si porneste impreuna cu fulgul spre nori.
Apropiandu-se de norul din care a cazut fulgul sania zanei este atacata de Crivat care incearca sa ii inghete. Zana ridica bagheta fermecata si il goneste pe maleficul vrajitor ce sufla nebuneste. Zana si cu fulgul de nea intra in nor insa nu mia gaseste pe nimeni fiindca familia lui gonita de Crivat plecase in marea calatorie a iernii.
Fulgul, trist, nu doreste sa ramana singur si alege sa ramana cu zana care ii va fi prietena pentru totdeauna.
Pe drumul de intoarcere, fulgul aude glasuri cunoscute: erau fratii sai care il vazusera si il strigasera. Fulgul se imbratiseaza cu familia, cu bucurie ii multumesc zanei si cad pe pamantul inghetat. Zana le promite o iarna lunga fara dusmanul lor de moarte Crivatul.
Fetita cand s-a trezit de dimineata si cand s-a uitat pe geam a vazut cum ningea cu fulgi mari si pufosi.
Ce bucurie!!! A inceput iarna !!!!!!