Venirea primaverii


Venirea primaverii

Stau in casa e iarna si astept cu nerabdare ca vine primavara,sa nu imi mai inghete nasucul mic pe geam ,sa nu mai stau in fata focului pentru a vedea sclipirea dulce a primaverii.Sa ies sa absorb mirosul dulcee al florilor,sa ascult ciripitul dulce al pasarelelor si sa ma joc alergand in gradina bunicii dupa fluturasi si sa ma ghidez dupa zumzaitul zgomotos al albinelor.
Azi e prima zi din Martie si o briza dulce imi insenineaza chipul sugerandu-mi parca ca primavara se apropie.Si pentru ca e putin mai cald afara m-am gandit ca ar fi minunat sa fac o plimbare pana la bunica ca nu am vazut-o de mult timp si apropindu-ma de ea incerc sa ii soptesc ceva la ureche cum fac mereu si ii spun in soapta ca a venit primavara si ca plec sa o admir acolo unde stie ea ca imi place.
In spatele casei bunici se afla padurea prin care au indraznit sa patrunda cateva raze aurii. Firicelele de iarba au inceput sa se zareasca pe langa ghioceii abia iesiti la lumina de sub pamantul negru si umed cu delicatii clopotei, nu de mult infloriti. Pasarelele au inceput sa cante cu glasul lor subtire si induiosator.
Copacii au inflorit oferind padurii o raza de lumina in intunecimea ei. Cateva picaturi de roua se zaresc pe firele de iarba verzi. Zumzetul albinelor a inceput sa se auda pe deasupra campului de flori. Dulcele vant de primavara adie usor printre crengutele copacilor. Cea dintai randunica, venita de departe, taie albastrul cerului ca o sageata si cautand cu privirea parca un loc pentru cuibul perfect.
Sub raza calda a soarelui se scalda o lalea care isi deschide petalele raspandind parfumul sclipitor si calduros al ei.
Primavara pentru mine inseamna o fiinta plina de culoare si frumusete care vine si raspandeste iubire si fericire.Este persoana care se plimba prin gradini si infloreste florile,se plimba prin livezi si le reda culoare,se joaca cu apa si da culoare cerului,miroase trandafirul si da parfum vietii.Primavara mai aduce cu ea si o sarbatoare pe care toti o asteptam cu drag si anu Mastisorul.
Martisorul este o sarbatoare traditionala care anunta pe deplin venirea primaveri si care umple lumea de culorile traditionale rosu si alb.Rosu simbolizand sangele Domnului Iisus rastignit iar albul simbolizeaza puritatea.
Un alt simbol al primaverii este ziua mamai care nu poate fi uitata niciodata si niciodata nu se poate trece cu vederea,deoarece mama este cea mai sfanta fiinta din lume care merita mereu atenti,este fiinta pura care ne-a data viata,ne-a ingrijit si nu ne-a abandonat.
Primavara-ce cuvant frumos si daca stai sa te gandesti cat de multe poate insemna acest cuvant te poti ingrozi.In primul rand este granita care desparte lumea adormita de ce care se naste,care dezgroapa intunecimea si imbraca frumusetea.Un alt inteles al cuvantului primavara este frumusetea deoarce ea reda culoare naturii,parfumul care acesta il ofera dezghetant incet incet fiecare fir firav de ghiocei,mireasma pe care acesta o da suavelor flori si le reda viata.Un alt simbol al primaverii este culoarea cu care ea imbraca iarba care toata iarna a tremurat redanu-i verdeata iar ca tot tabloul sa fie complet dupa ploile dulci si calde pe care ea le aduce ne incanta cu sevaletul ei de culori scoatand dintr-o pungulita curcubeul si asezand in peisaj.
Primavara este un dulce si un suav cuvant pe care parca atunci cand il rostin ne face sa ne gandim la doua lucruri soare si culoare,pentru ca nimic nu este mai dulce si mai frumos ca soarele de primavata care atunci cand rasare si iti lumineaza fata esti fericit pentru cateva minute uitatand pentru moment toate probelemele...asta este primavara ca inteles, cuvant si anotimp.