Primavara


Muguri si aripi

Natura si-a dat jos mantia alba si rece. Ziua este la inceput de drum. Noaptea paraseste cerul ca o printesa ce se furiseaza de la un bal cu speranta ca nimeni nu o sa-i observe lipsa. Soarele urca incet scarile cerului cu pasi de diamant. Razele, ca niste dungi rosii lumineaza pamantul, facandu-l sa para un glob aurit. Cupolele de vise impletite cu mireasma cruda de liliac se inalta spre vazduhul senin.
E primavara! Vantul rece si crud este alungat de o raza palpaitoare de pasiune. Pasarile in culori de curcubeu admira sufletul vesel de pom si florile de cristal. Libelulele cu aripi azurii zboara in aerul parfumat, provocat de florile tainice.
Impletiri dulci de glasuri cutreiera padurea. Lacul straveziu este luminat de o dunga inflacarata ce a poposit in acea clipa pe pamant.
Acesta este spatiul copilariei mele! Vise ce se pot realiza doar in imaginatia mea, ploi de foc ce cad pe pamantul unde numai fictiunea exista si ce-i mai important: toate vietuitoarele pot vorbi, pot merge, pot auzi…
Noaptea, chiar daca este infricosatoare, imi place sa stau de vorba cu regina sa, luna, cu stelele.
In aceste peisaje de primavara traiesc in fiecare zi. Aceasta este lumea de care nu vreau sa ma despart niciodata!
Primăvara, fiica cea mai tânără şi mai frumoasă; ea trezeşte la viaţă întreaga natură; peste flori, verdeaţă, pomi în floare, zumzet de albine, ciripit de păsărele; câtă frumuseţe, câtă viaţă şi veselie peste tot locul; zboară gândăcei de tot neamul; furnicile harnice lucrează toată ziua; albinele caută nectar; păsările călătoare vin în ţara lor veche şi neuitată; de sub covorul de frunze moarte se ivesc ghioceii; căldura soarelui dezmiardă muguraşii; dulce vânt de primăvară; natura-i în sărbătoare; soare cald şi vesel revarsă căldura-i mângâietoare; copaci în floare, iarba a prins colţ fraged; noaptea scade, ziua creşte; zilele se fac mai lungi, mai blânde; verde crud; ea aduce flori în câmpie, vânturi line, calde ploi şi veselie; zumzetul harnicelor albine; rândunica cea voioasă taie albastrul cerului ca o săgeată.