Un vis, un început, o rază de soare


Un vis, un început, o rază de soare


Stau şi mă gândesc uneori ce scurtă e viaţa unui om! Viaţa fiecăruia e precum o stea. Începutul e când apare pe cer, când străluceşte precum un soare pe cerul senin ori înnorat, iar maturitatea când încet se topeşte, dispare neajutorată precum pâlpâirea unei lumânări. Dar parcă mai frumos e când străluceşte, când are putere, acea parte a vieţii numită copilărie.
Nu e om cel ce o dată în viaţa sa nu a ştiut ce înseamnă sa fii copil, nu a făcut lucruri specifice copilăriei şi nu a ştiut să preţuiască scumpa sa copilărie!
Copilăria se caracterizează prin jocuri, zâmbete, zile de sărbătoare şi…soare.
Pentru fiecare copil, zilele de sărbătoare sunt un mic colţ de Rai. Atunci toţi prichindeii se întâlnesc cu alţi ţânci de seama lor, merg de mână cu bunicuţa la biserică şi află ce înseamnă surâsul.
De Crăciun, în fiecare an împodobesc bradul. Puzderii de stele şi steluţe atârnă gingaş pe ramurile verzi. Globuri de cristal, ghirlande colorate… parcă toate îmi îndulcesc viaţa. Vârful în fiecare an este împodobit cu un înger, un înger superb cu câţiva crini în mână. Întotdeauna m-a fermecat, poate cu lacrimile sale precum o perlă, sau cu zâmbetul său unic.
Şi Paştele este o sărbătoare preţuită. Ea este caracterizată prin prospeţime şi înviere. La biserică mii de oameni aprind lumânări ce dansează feeric. Se aduc ouă roşii şi se ciocnesc cu veselie:
- Hristos a înviat!
- Adevărat a înviat!
În fiecare an, de Paşti, privesc apusul fermecător. Parcă se scurge domol într-o călimară, iar apoi natura îl pictează din nou ca un zeu pe cerul senin.
Toţi copiii întâmpină veseli Paştele. Doar el aduce primăvara şi, cu ea, soarele ce ne încălzeşte.
În Pădurea Argintului, un loc fermecător datorită frumuseţilor sale, este un lac de cristale. În căldura soarelui nuferi de aur se răsfaţă.
Această pădure de basm este locul meu de joacă. Razele soarelui scăpătau prin frunzişul des. Era parcă un vis.
Reţetă pentru o copilărie frumoasă: se pune o rază de soare, o petală de trandafir, o stea strălucitoare, o picătură de ploaie, câţiva fulgi de nea, un curcubeu, un câmp înverzit, o mare nesfârşită, cântecul duios al mamei, vorba înţeleaptă a bunicii, apoi se amestecă totul cu zâmbetul tău cristalin!
Zâmbetul copilului e primul său succes.